pondělí 20. května 2013

Komerční banka

Komerční banka je jednou z nejstarších bank působících v České republice. Tedy z pohledu období po revoluci. Kreditní banka byla založena již v roce 1990 vyčleněním ze Státní banky československé. Privatizace Komerční banky následovala až v roce 2001. Komerční banka přešla do rukou finanční skupiny Société Genérale, která působí po celém světě. Komerční banka, známá též pod zkratkou KB převzala i logo této finanční skupiny. Mezi základní nabídky Kreditní banky od počátku patřilo výhodné konto pro studenty Gaudeamus, nyní G2. Zaměření banky je na drobné klienty a podnikatele. Postupně rozšířila KB svoji nabídku také na produkt stavebního spoření. Komerční banka byla v roce 2011 vyhlášená bankou roku v České republice.

Komerční banka má své vlastní bankomaty, které patří mezi třetí nejčastější po České spořitelně a ČSOB. Samozřejmostí je v Komerční bance také online bankovnictví. Bankovní kód komerční banky je 0100, mezinárodní ISIN cenného papíru (akcií KB) je CZ0008019106.

Mezi hlavní produkty Komerční banky patří:
- běžný účet s embosovanou VISA kartou
- studentské konto G2 (dříve Gaudeámus)
- možnost sjednání cestovního pojištění
- kreditní aKarta
- Profi účet pro živnostníky a podnikatele
- Lady karta - kreditní karta určená pro ženy
- nabídka hypotečního úvěru
- stavební spoření Modrá pyramida
- spořící a investiční služby
- půjčky a úvěry

Komerční banka a bankovní poplatky
Bankovní poplatky jsou v Komerční bance tradičně vysoké. Komerční banka patří ke konzervativním bankám, které mají zpoplatněné většinu transakcí na vašem účtu a to včetně příchozích a odchozích transakcí. Jedinou výjimkou je studentské konto G2.

Žádné komentáře:

Okomentovat